» Home » Uncategorized » 10 tips voor de beste winkelinrichting

10 tips voor de beste winkelinrichting

by Superpress
10 tips voor de beste winkelinrichting Uitgelichte afbeelding

De inrichting van uw winkel kan een groot verschil maken. Een goed ontworpen winkelinrichting leidt tot meer omzet en de juiste lay-out biedt kansen om uw klanten nieuwe producten te laten zien. Daarnaast geeft een goed ingerichte winkel veel overzicht en is er makkelijker in te werken. Er valt dus veel te winnen met de juiste inrichting van uw winkel of de herinrichting van een bestaande. Wilt u weten hoe u uw winkel het beste kunt inrichten? Lees in dit artikel van Superpress dan de onderstaande 10 tips voor de beste winkelinrichting. Het inrichten van uw winkel wordt na het lezen een fluitje van een cent.

 1. Maak uw winkellay-out flexibel
  1. Verander het winkelinterieur in een mum van tijd
 2. Pas de winkelinrichting aan uw doelgroep aan
  1. Zo spreek je je doelgroep beter aan
 3. Verander je bestaande winkelinterieur
  1. Vergeet de presentatie niet
 4. Beïnvloed koopgedrag met kleuren en verlichting
  1. Soms is een compromis nodig
 5. Besteed aandacht aan de entree
  1. De entree en je doelgroep
 6. Presenteer op de juiste manier
  1. Zet merkartikelen bij elkaar
 7. Maak een koffiecorner of zithoek
  1. De plaatsing van de koffiecorner
 8. Bedenkt een optimale looproute
  1. Een optimale looproute verkoopt beter
 9. Winkelinrichting met Shop-in-Shop
  1. Het ontwerp van een shop-in-shop
 10. Het juiste product op de juiste plaats
  1. Beter presenteren met systeemwanden

De juiste partner voor uw perfecte winkelinrichting

1. Maak uw winkellay-out flexibel

Een winkelinrichting die van tijd tot tijd verandert, kan goed zijn voor uw omzet. Kies je voor een flexibele winkelinrichting, dan ziet je winkel er altijd net even anders uit. Klanten herontdekken je winkel echt zodra ze deze binnenkomen. Daarnaast kunt u met een flexibele inrichting de sfeer van uw winkel aanpassen aan het seizoen of de producten die u op dat moment in de aanbieding heeft. Zeker als je wisselende collecties hebt of seizoensproducten aanbiedt, kan dit erg handig zijn. Heeft u een vast assortiment? Ook dan kan het geen kwaad om af en toe het interieur te vernieuwen.

1.1 Verander het winkelinterieur in een mum van tijd

Flexibele interieurdelen zijn onmisbaar om je winkel snel een nieuwe look te geven. Zo bespaar je tijd en pas je het interieur snel aan. Eigenlijk is alles flexibel in te richten. Denk aan flexibele scheidingswanden, verlaagde plafonds, tafelsokkels, kolommen en bureaus. Boren in de muren is vaak niet eens nodig. Dit is een snelle manier om een ​​muur een andere uitstraling te geven door lijsten te gebruiken of de muur te plakken. Gebruik ook foto’s die ter plaatse zijn gemaakt. Dit spreekt meer aan dan een foto die buiten je stad of dorp is genomen. Dit is een snelle en goedkope manier om het interieur van uw winkel te veranderen.

2. Pas de winkelinrichting aan uw doelgroep aan

Uw doelgroep en het soort producten dat u verkoopt, zijn belangrijk voor de manier waarop u uw winkel inricht. Een luxe winkelinterieur zou bijvoorbeeld passen bij een winkel die merkkleding of sieraden verkoopt. Als je fietsen verkoopt, kies dan voor een stoere of zelfs industriële sfeer in je winkel. Het is belangrijk dat uw doelgroep zich prettig voelt in uw winkel. Maar minstens zo belangrijk is dat de uitstraling van het interieur past bij de identiteit van je winkel. Een goede winkelinrichting combineert deze twee zaken zodat uw winkel herkenbaar is en klanten zich prettig voelen.

2.1 Zo spreek je je doelgroep beter aan

Idealiter wil je dat klanten zo lang mogelijk in je winkel blijven. Een prettig, sfeervol winkelinterieur zorgt daarvoor. Wil je bijvoorbeeld jongeren aanspreken, dan kies je voor donkere vloeren, luide popmuziek en kleurrijke displays.

Met een lichte, open en minimalistische winkelinrichting en zachte muziek bereikt u wellicht andere doelgroepen beter. Of geen muziek. Door de inrichting zoveel mogelijk af te stemmen op de voorkeuren van uw doelgroep, maakt u uw winkel aantrekkelijker voor uw klanten.

3. Verander je bestaande winkelinterieur

Heeft uw winkel al jaren hetzelfde interieur? Misschien is het dan tijd voor verandering. Een vernieuwd interieur trekt weer de aandacht van bestaande of nieuwe klanten en biedt de mogelijkheid om uw producten of artikelen anders te presenteren dan voorheen. Creëer bijvoorbeeld mini-afdelingen in uw winkel om het voor uw klanten gemakkelijker te maken om te vinden wat ze zoeken. Veranderingen kunnen groot of klein zijn, van een snelle opknapbeurt tot een volledige renovatie.

3.1 Vergeet de presentatie niet

Kijk kritisch naar de presentatie van je artikelen. Door het aantal artikelen te verminderen, artikelen anders te plaatsen, merkproducten samen te voegen en ze per functie/voordeel te presenteren, kunt u allemaal meer verkopen. Zeker als je flexibele interieurdelen gebruikt, kun je de presentatie vaak snel en eenvoudig aanpassen.

10 tips voor de beste winkelinrichting Supermarkt sfeerfoto

4. Beïnvloed koopgedrag met kleuren en verlichting

Kleur en verlichting beïnvloeden de sfeer in uw winkel. Kleuren roepen onbewust bepaalde emoties op, dus het is belangrijk om erover na te denken. Donkere kleuren kunnen er trendy uitzien, maar te donker maakt je onzeker. Lichte tinten en de kleur blauw zorgen ervoor dat je je op je gemak voelt. En dat wil je natuurlijk wel, want klanten die zich prettig voelen in jouw winkel zullen eerder iets bij jou kopen.

4.1 Soms is een compromis nodig

Bij het verzorgen van het licht in de winkelinrichting, is compromissen sluiten vaak een noodzaak. Want wanneer kies je voor zachte verlichting voor een fijne sfeer en een fijn gevoel? En wanneer gaat de voorkeur juist uit naar een wat feller licht, om de producten goed zichtbaar te maken? Denk hier dus bewust over na. Een handige tip van ons is om LED-spots te gebruiken om specifieke artikelen uit te lichten. In de rest van de winkel kan je dan een wat zachter licht gebruiken om een betere feeling te creëren.

5. Besteed aandacht aan de entree

Het voorgerecht is heel belangrijk. Daar komen je klanten immers binnen en maak ze kennis met jouw winkel. Het binnenhalen van klanten begint eigenlijk al aan de buitenkant. Je gevel, ingang en etalage moeten aantrekkelijk en uitgenodigd zijn. Klanten vinden het prettig als ze vanaf de straat je winkel in kunnen kijken. De inrichting in Nederland houdt vaak rekening mee. Maak je etalage dus niet helemaal dicht en zorg dat je winkel altijd goed verlicht is.

5.1 De entree en je doelgroep

Het gevoel bij de entree is belangrijk. Het geeft je klanten een belangrijke eerste indruk van je winkel. De vormgeving van de entree moet passagier bij de identiteit van je winkel en de artikelen die je. Heb je een budgetwinkel, dan zal je de voorgerecht spectaculair maken dan wanneer je luxe producten verkoopt. Kleur en vormgeving spelen een belangrijke rol bij de uitstraling van de entree. Denk daar dus goed over na en laat je desnoods adviseren over hoe je je voorgerecht het beste kunt inrichten.

6. Presenteer op de juiste manier

Een goede presentatie zet artikelen letterlijk in de spotlights en laat ze vallen. Je kunt gebruik maken van gekozen trucs om onbewust koopgedrag te gebruiken. Gebruik onder categorieën en een goed doordacht schappenplan om je assortiment in te delen. Maak afzonderlijke delen, zodat je mogelijk kunt zien je gedaan krijgen. Zet koffie bij koffie en thee bij thee, zo blijft het overzichtelijk.

6.1 Zet merkartikelen bij elkaar

Verkoop je merkartikelen? Zet deze dan bij elkaar. Zet de Dorito chips dus naast de Dorito dipsaus. Of zet de Nike-schoenen bij de Nike-sokken. Klanten zullen dan sneller zijn om beide producten kopen als ze fan zijn van het merk. Bij de opslag en winkelinrichting op een slanke manier bij elkaar plaatsen, van systeemwanden gebruiken om aparte kun te maken. Zo kun je elk merk goed naar voren laten komen.

10 tips voor de beste winkelinrichting Warenhuis sfeerfoto

7. Maak een koffiecorner of zithoek

Heb je een winkel waarbij je klanten soms zelfs moeten wachten voordat ze geholpen kunnen worden? Of staan ​​er vaak rijen voor de paskamers? Denk dan eens aan een koffiecorner met een comfortabel zitgedeelte in je winkel. Zorg dat de stoelen lekker zitten, dat de koffie goed gedaan en serveer het in servies in plaats van in porseleinen plastic bekers. Zo wordt het wachten voor je klanten wat uitgevoerd. Bovendien verlaten ze minder snel.

7.1 De plaatsing van de koffiecorner

Zet bij de inrichting van je winkel de koffiecorner op een logische plaats. Bijvoorbeeld in de buurt van pashokjes bij een kledingzaak. Heb je een fietsenwinkel of autoshowroom, dan kun je de koffiecorner in de buurt van de werkplaats zetten. Zorg wel altijd dat je andere klanten niet gehinderd worden door de wachtende klanten. Met een kleine systeemwand kun je een rustige hoek maken, die ook wat privacy biedt.

8 Bedenk een optimale looproute

Bij het ontwerp van je nieuwe winkelinterieur kun je het beste beginnen met de route. Waar komt de voorraad? Wat wordt de locatie van een eventuele werkplaats? Waar komt de balie of de kassa? Waar worden de artikelen afgeleverd? Het is aan te raden om een ​​balie of kassa midden in de winkel te zetten. Mensen met een snelle vraag lopen dan door je winkel heen. Onderweg komen ze langs je artikelen, zodat ze in de verleiding komen om iets te kopen. Naast de verwijdering route, die vooral praktisch is, kun je de looproute ook gebruiken om de klant op een manier te kiezen door je winkel te sturen.

8.1 Een optimale looproute verkoopt beter

Het gedrag van een klant kun je sturen door gebruik te maken van een effectieve winkel route. Uit onderzoek blijkt dat klanten vaak een automatische route uitgevoerd in je winkel. Zo stappen ze over het algemeen rechts binnen en maken vervolgens een ronde waarbij ze vooral naar rechts kijken. Zet producten met een hoge winstmarge dus aan de gemaakt van de looproute en zet duidelijke richtingaanwijzers neer.

Vaak weten klanten al wat ze willen kopen, voordat ze je winkel binnenstappen. Goed verkopende artikelen kun je aan het einde van de winkelroute zetten. Producten met een hoge marge zet je aan het begin neer. Klanten zijn direct na binnenkomst ontvangen die producten te bekijken en te kopen zijn om ze eigenlijk niet van plan te kopen.

10 tips voor de beste winkelinrichting Kledingwinkel sfeerfoto

9. Winkel inrichten met shop-in-shop

Verkoop je luxe merken uit een hoger segment, dan kun je in het winkel interieur gebruik maken van een shop-in-shop in de stijl van de middelen. Met naam in de detailhandel wordt dit concept gebruikt als de merkeigenaar (meestal een multinational) ruimte gebruikt in de winkel van een andere detailhandelaar en deze inricht om zijn producten te laten zien. Dit kan via een merkdisplay of een soort mini-afdeling in een bestaande winkel. Klanten die daadwerkelijk voor een goedkoper product komen, kun je uit het hogere segment naar de presentatie van het merk brengen. Zo kunnen ze in een duurder product terecht komen.

9.1 Het ontwerp van een shop-in-shop

Het opzetten van een winkel is niet eenvoudig. Het ontwerp roept enkele vragen op. Wat zou je willen voorstellen? Hoe onderscheidt u zich van andere aanbieders? Hoe innovatief wil je je klanten bereiken?

Daarnaast wilt u wellicht ook weten hoe flexibel het shop-in-shop systeem kan worden ingericht en hoe u de kosten kunt beperken. Bent u niet zo bekend met dit concept maar wilt u het wel eens proberen, dan kunt u een partij inhuren die ervaring heeft.

10. Het juiste product op de juiste plaats

De presentatie van de artikelen of producten die u heeft, is van invloed op de verkoop. Natuurlijk wil je je producten zo verkopen dat ze goed verkopen. Dat begint natuurlijk bij de keuze van planken, kasten en planken. Je artikelen komen op een bepaalde manier tot stand. Kies dus bewust en kijk goed hoe de items er in de toekomst uit zullen zien. Probeer ook de artikelen duidelijk weer te geven. Sorteer op kleur of vorm en stop niet te veel items in één kast. Klanten verliezen snel het overzicht en zijn minder geneigd tot impulsaankopen.

10.1 Beter presenteren met systeemwanden

Met verplaatsbare wanden en verlaagde plafonds pas je snel de indeling van je winkel aan. Verander bijvoorbeeld de boven verlichting door een aparte ruimte in je winkel te creëren die je afsluit met een glazen wand. Trouwens, ook praktisch voor je personeelskamer. Met kasten en wanden presenteer je de artikelen zo dat ze je klanten aanspreken. Creëer aparte categorieën in het interieur waar je verschillende productgroepen plaatst of weergeeft. Houd daarnaast je winkel netjes, opgeruimd en opgeruimd.

De juiste partner voor uw perfecte winkelinrichting

Zo, u bent nu 10 tips voor de beste winkelinrichting verder. Met deze tips kunt u al een flinke slag slaan als het gaat over uw perfecte winkelinrichting. Naast het implementeren van deze tips, heeft u natuurlijk ook allerlei verschillende winkelinrichting-artikelen nodig. Om u daarin te ondersteunen heeft Superpress de perfecte partner gevonden: Winkelinrichtingwebshop.nl

Met een ruim aanbod aan diverse producten, kunnen zij uw winkelinrichting helemaal compleet maken.

Winkelinrichtingwebshop Logo

You may also like

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Online marketing door SEO vrienden