» Home » Uncategorized » Hoe verbetert een gsm signaal versterker mijn ontvangst in huis?

Hoe verbetert een gsm signaal versterker mijn ontvangst in huis?

by Superpress

De onverstaanbare gesprekken

De meeste mensen die veel met hun mobiel bellen zullen u wel vertellen dat ze gesprekken hebben meegemaakt met onbegrijpelijke spraak- en spraakkwaliteit. Natuurlijk is de grote stemkwaliteit van een traditionele vaste telefoon nog steeds duidelijk. Daarom heeft de mobiele telefoon en de smartphone in het bijzonder de aard van de communicatie veranderd. Gelukkig zijn er oplossingen zo als een gsm signaal versterker, maar daar zal ik later verder op ingaan.

Maar aangezien meer mensen hun vaste telefoon voor een mobiele telefoon vervangen, groeit het belang van een goede stemverbinding thuis. Helaas, een oproep die goed op straat werkt, doordat het een herkenbaar probleem is in uw slaapkamer of kelder.

Signalen buiten worden nog veel slechter zodra ze beton, metaal en meerdere muren moeten doordringen. Toch zijn er gelukkig wel stappen die u kunt ondernemen om zwakke en slechte gesprekken te kunnen verminderen. En waarschijnlijk kunt u de kwaliteit van de stem zelfs verbeteren.

Je eigen antenne in huis

Als er overal mobieltoren aanwezig waren, zou het thuis signaal veel beter zijn. Maar vanwege de kosten, juridische problemen en communautaire normen, doen ze dat niet. Toch begrijpen de providers dat een klant die niet goed bereik heeft in huis, een klant is die ze heel erg snel kunnen verliezen. Maar of het voor de klant bij een andere provider beter is, is vaak nog maar de vraag.

Een persoonlijke antenne die veel lijkt op een standaard Wifi router. De installatie is simpel: u stuurt het aan op uw router. Waardoor de gsm signaal versterker een signaal door uw huis stuurt die de verbindingskwaliteit tot maximaal vijf bars kan verbeteren. Hiervoor gelden wel de standaard providers kosten. Jammer genoeg is dit bij nog geen enkele Nederlandse provider verkrijgbaar. Dus zult u waarschijnlijk op zoek moeten naar een gsm signaal versterker.

Direct uw gsm signaal versterken

In tegenstelling tot persoonlijke antennes, versterken signaalversterkers de kracht van meerdere frequenties. Dit hangt van uw versterker af, welke deze verstrekt. Want er zijn zelfs versterkers die alle frequenties versterken ongeacht de provider. Dat maakt een 5-band repeater een slimme keuze voor commerciële ruimtes, waar de mobiele gebruikers klanten van verschillende providers kunnen zijn.

Telefoonnummers hoeven niet te worden geregistreerd en omdat het apparaat geen breedband gebruikt om toegang te krijgen tot het mobiele netwerk, worden de breedbandsnelheden niet beïnvloed.

Gsm signaal versterkers zijn even gemakkelijk om op te zetten als persoonlijke mobiele sites. Maar de hardware is veelzijdiger en kan moeilijker zijn om te verbergen. Het verbergen hang heel erg af van de grote van de versterker, en hoe sterk de signaal versterker is.

Hoe installeer je een gsm signaal versterker

Een antenne is buiten gemonteerd om het zwakke signaal van de antenne vast te leggen. Die antenne is aangesloten op een signaalversterker in het huis, met behulp van een coaxkabel. De binnenantenne wordt dan direct aangesloten op de signaalversterker, als de signaalversterker in de ruimte staat die versterkt moet worden. Om u een beetje een idee te geven een gsm signaal versterker heeft ongeveer de grootte van een groot boek. Antennes die het signaal in een kamer verbeteren en bijvoorbeeld een frequentie, zijn kleiner en op een bureau te plaatsen.

Bijvoorbeeld de Rosenfelt RF-EL15-F kan een signaal van een en twee strepen naar vijf strepen na installatie al verhogen, als de installatie goed is uitgevoerd. Hierbij is het de bedoeling dat de buitenantenne zo hoog mogelijk word geplaatst, en bij voorkeur gericht op de dichtst bij zijnde zendmast. En de binnenantenne geplaatst is in de ruimte die u wilt versterken.

Met prijzen van ongeveer €200,- voor modellen bedoeld voor een kamer, tot 2000,- euro. Voor een gsm signaal versterker die het signaal door een huis kan versterken, met de juiste binnen en buiten antennes. Is er een groot verschil tussen de sterkte en prijzen van de repeaters. Dit komt ook door de hoeveelheid frequenties die de signaal versterker kan versterken.

Geluidskwaliteit

Ongeacht hoe sterk bereik u heeft in huis of buiten. Het beperkte frequentiebereik dat door de mobiele telefoons wordt gebruikt, betekent dat de gesprekken nog slechter klinken. Dat begint langzaam te veranderen, door het opkomen van nieuwe technologieën.

Een technologie genaamd 4G bellen zorgt voor een aantal dingen zoals:

 • achtergrondgeluid te verminderen, zoals verkeer,
 • de betrouwbaarheid van de telefoon verbeteren,
 • zorgen voor dat wat men hoort bij het spreken met een vaste telefoonlijn het zelfde is als met een mobile telefoon.

Maar er zijn een paar dingen: de technologie werkt alleen als u een  telefoon hebt die 4G bellen ondersteund. De iPhone is 4G bellen-compatibel met sommige providers.

Bovendien zal 4G bellen op sommige providers alleen werken op 4G-netwerken. Echter wat betekent dat bellers met een gsm signaal versterker die alleen in de 3G-band werkt. Waarschijnlijk geen beter stem geluid krijgt. Dit komt door de hoeveelheid en welke frequenties de signaal versterker versterkt.

Een andere manier

Als er geen gsm signaal versterker voor u geschikt is en u niet wilt wachten op 4G bellen. Dan is er een andere manier om ervoor te zorgen dat uw mobiele telefoontje als een vaste telefoon klinkt. Het nadeel is wel dat steeds wanneer u thuis bent, u al uw oproepen door moet laten sturen naar uw vaste telefoonnummer. En dus dit steeds op uw telefoon moet instellen als u thuis bent. Maar toch hebben wij voor uw hier twee handleidingen onder elkaar gezet:

Op de iPhone ga je naar:

 1. instellingen,
 2. telefoon,
 3. doorschakelen.

Op Android-telefoons vind je de functie bij:

 1. instellingen,
 2. mijn apparaat,
 3. bellen,
 4. bijkomende instellingen,
 5. doorschakelen van doorverbinden.

Maar dan is het natuurlijk wel de bedoeling dat je nog wel een vaste lijn thuis hebt.

Extra tips voor een gsm signaal versterker

Om een repeater goed te laten functioneren in grotere en of meerdere ruimten is het belangrijk dat de installatie goed is afgestemd met de juiste sterkte repeater en het juiste aantal binnenantennes. Daarom bieden wij een snelle en kosteloze “Site Survey” aan. Als u de plattegronden van uw gebouw meestuurt, dan ontvangt u binnen 24 uur een advies op maat. Met betrekking tot de installatie, en de plaatsing van de repeater. Ook laten wij u weten welke repeater wij adviseren u aan te schaffen, met al de spullen die daar bij nodig zijn. En leggen we u uit waar u het beste de repeater in uw huis kunt plaatsen.

gsm signaal versterker en het juiste aantal binnenantennes Oranje/ wit/ witte tekst

Advies voor gsm signaal versterker

You may also like

Online marketing door SEO vrienden