De Jura X6 is de koffiemachine bij uitstek voor heerlijke zwarte koffie op kantoor. Volgens Jura is deze volautomaat goed voor gemiddeld 2400 kopjes per maand. Dit maakt de X6 geschikt voor een klein tot middelgroot kantoor. Naast koffie, espresso en ristretto zet je met deze espressomachine ook gemakkelijk een kan koffie. Zeker in combinatie met hoogwaardige koffiebonen en de juiste instellingen tilt de Jura X6 koffie op het werk naar een hoger niveau. Wij zijn fan!

Belangrijkste kenmerken van de Jura X6 koffiemachine

Met zijn innovatieve techniek en talloze opties doet de X6 niet onder voor de duurdere Jura-modellen. Voor het zetten van espresso heb je een espressomachine nodig, want om espresso te zetten wordt heet water onder hoge druk door fijngemalen koffie geleid. Het is moeilijk om thuis dezelfde espresso te maken.
Als u een woning verhuurd, is het hebben van een goede koffiemachine een grote plus!

Als melkspecialiteiten geen vereiste zijn voor uw kantoor, dan is de X6 meer dan goed voor u. Het is uitgerust met het pulsextractieproces en het intelligente pre-infusie-aromasysteem. Benieuwd hoe deze technieken bijdragen aan perfecte zwarte koffiespecialiteiten? Snel lezen dus!

Strak Jura-design

Een Jura machine heeft een strak design met oog voor detail. Bij de X6 is dat zeker het geval. De versie Dark Inox is stijlvol vormgegeven met zijn grijze en zwarte tinten. De chromen afwerking van de koffie- en heetwateruitloop geeft de machine een extra luxe uitstraling.

Met zijn waterreservoir van 6 liter valt deze koffiemachine om een koffiezetapparaat is een apparaat waarmee je koffie kunt zetten. Je hebt volautomatische en halfautomatische machines. Maar zo’n koffiemachine is zeker niet altijd elektrisch. Je hebt koffiemachines in alle soorten. De Jura X6 is niet echt compact, Maar een eyecatcher is het zeker.

Gemakkelijke operatie

Gebruiksgemak staat natuurlijk voorop bij Jura zakelijk en ook op dit gebied is de Jura X6 spot on. De interface heeft een duidelijk TFT-display en acht drukknoppen.

Elke knop correspondeert met een keuze in het menu. Zo vind je op het scherm twee schermen met elk zes koffiedranken die je selecteert met de witte knoppen. Wil je een bepaalde koffie twee keer tegelijk zetten? Dubbeltik vervolgens op de juiste knop. De onderste zwarte drukknoppen worden dan gebruikt om door de verschillende menu’s te navigeren.

Naast de fijne interface op het apparaat zelf, gebruik je het koffiezetapparaat ook met je smartphone of tablet. Met de J.O.E. je maakt niet alleen drankjes, je past ze ook moeiteloos aan met de sliders. Heb je de perfecte instellingen gevonden? Dan kun je onder een unieke naam eenvoudig jouw custom drankje in het systeem bewaren. Om de Jura X6 via slimme apparaten te bedienen, heb je het Smart Connect-accessoire nodig. Meer informatie hierover vindt u in de rubriek “Extra accessoires”

Koffiegroep en koffiemolen

Een koffiemolen is voor jou als (thuis)barista de belangrijkste investering. De maalgraad is bepalend voor het zetten van goede koffie bij elke bereidingswijze. Een eenvoudige handmatige koffiemolen kan voldoende zijn. Deze..
borg.

Volgens Jura zorgt deze koffiemolen voor 12,2% meer aroma’s dan traditionele modellen. Het klonk ons ​​sterk in de oren, maar na wat testen moeten we het met Jura eens zijn: er is inderdaad een merkbaar verschil tussen de Professional Aroma Grinder en de grinders van vergelijkbare espressomachines.

De Jura X6 zetgroep heeft een aantal unieke technologieën aan boord die ervoor zorgen dat uit elke boonsoort het maximale wordt gehaald. We zullen ze kort bespreken.

Smart Pre-Infusion Aroma-systeem (I.P.B.A.S.)

Om nog meer aroma’s vrij te geven, wordt de koffie kort voor de extractie kort bevochtigd. Normaal gesproken gebeurt dit handmatig, maar Jura heeft dit proces geautomatiseerd, aangezien I.P.B.A.S. Dankzij deze techniek, tijdens de eigenlijke extractie

Extractie zijn de stoffen zoals cafeïne, suikers, oliën, vetten en zuren die worden gewonnen uit gemalen koffie wanneer de koffie in contact komt met water.

Pulsextractieproces (P.E.P.)

Het pulsextractieproces is een uniek door Jura ontwikkeld extractieproces dat met een pulserende beweging water door de koffie stuwt. Zo blijft geen enkele koffieboon onaangeroerd. Het resultaat? De uitloop van de X6 kan zelfs hoger en lager worden afgesteld dan alle andere koffiemachines die we hebben getest. Van longdrinkglazen tot mini espressokopjes, elke maat is verleden tijd. Dit is belangrijk, want zo spat de koffie niet en blijft de roomlaag helemaal intact, zonder luchtbellen.

Melk

Het is niet mogelijk om melkspecialiteiten te bereiden met de Jura X6. Wil je toch af en toe een cappuccino kunnen schenken, dan kun je een aparte melkopschuimer kopen. Zoek je echter een espressomachine met een compleet melksysteem, dan kunnen we de Jura X8 van harte aanbevelen!

Uitschuifbare koffiebonencontainer

Het koffiebonenreservoir biedt standaard ruimte voor 500 gram bonen. Met een extra accessoire kan het worden uitgebreid tot meer dan 1000 gram. Het met rubber omrande aromabeschermingsdeksel sluit het bonenreservoir goed af.

Toch is het een goed idee om elke dag te beginnen met het verwisselen van de bonen. Als de bonen te lang in het reservoir blijven, verdwijnen de aroma’s en krijg je een zachte koffie. Voor koffiebonenaroma’s

Koffiebonen zijn rijpe zaden van de bes van de koffieboom. Ze worden ook wel koffie genoemd. De keuze van de koffieboon heeft een grote invloed op de smaak van de koffie.

Ruime watertank

Het waterreservoir van de Jura X6 is een verademing: de inhoud is 5 liter. Ideaal voor intensief gebruik. Maar ook hier is het erg belangrijk om het beste verse en zuivere water te hebben. Daarom raden we aan om niet alleen de granen maar ook het water elke dag te verversen.

Omdat kraanwater een bepaald kalkgehalte heeft, moet de machine in principe regelmatig ontkalkt worden. Om dit te voorkomen, kan het de installatie van het CLARIS Smart Pro-filter verhinderen. Het is supereenvoudig dankzij de RFID-chip, als de machine het apparaat onmiddellijk wil hebben. Het filter zuivert en ontkalkt het water, dus constant ontkalken is geen probleem meer. Bovendien kunt u met het CLARIS Smart Pro-filter uw machine comfortabel gebruiken en een constante koffiekwaliteit garanderen.

Onderhoud en ontkalken

Net als bij andere volautomatische Jura machines is het bij de X6 niet mogelijk om de zetgroep te verwijderen. Dit is niet nodig, want naast de geïntegreerde Stofzuigtechnologie heeft de X6 ook een aantal automatische reinigingsprogramma’s. hierdoor hoeft u minder tijd te besteden aan het onderhoud van de machine.

Ik vind deze programma’s in het programmeermenu. Het is de knop linksonder die overeenkomt met het P-symbool. De machine geeft automatisch een melding wanneer een specifiek reinigingsprogramma nodig is. Handig toch?

U voltooit het reinigingsprogramma in ongeveer 20 minuten. Dit gebeurt op basis van duidelijke instructies op het scherm.

De ontkalkingscyclus duurt ongeveer 40 minuten en kost, net als het reinigingsprogramma, heel weinig. Ik heb hiervoor een Jura ontkalkingstablet gebruikt. Heb je het waterfilter geïnstalleerd? Dan kun je het ontkalkingsproces eigenlijk overslaan. Toch kan het nooit kwaad om de machine elk jaar grondiger te ontkalken op basis van dit schema. Wij raden u daarom aan de machine correct in te stellen op de waterhardheid. Zo kan het systeem beter presteren wanneer ontkalken nodig is.

De droesbak is ook gemakkelijk schoon te maken. Je kunt hem gewoon in de vaatwasser doen. Je hoeft hem overigens niet steeds te legen, want er is ruimte voor graan van zo’n 40 kopjes. Om de waterlade schoon te houden, volstaat het om deze bij het verwisselen ook onder de kraan af te spoelen.

energiezuinige koffiemachine

De low-power machine 1450 watt en vrijer. Met de speciale spaarstand kun je nog meer energie besparen, omdat het water anders wordt verwarmd. Ik kan ook gemakkelijk instellen wanneer ik naar de slaapstand moet gaan. Het is nog steeds minder dan 0,5 watt.

Extra accessoires

Het Smart Connect-accessoire is een absolute must voor een coronavrije weergave. Met dit accessoire verbind je de koffiemachine eenvoudig met je smartphone of tablet. Je ontvangt alle statusupdates van de koffiemachine op je slimme apparaten en je kunt ook de dagteller bijhouden via de J.O.E. makkelijk te bekijken app.

Een Jura mokwarmer is een musthave voor koffieliefhebbers die graag de puntjes op de i zetten en de puntjes op de i zetten. Zo’n apparaat houdt je kopjes op een constante temperatuur van 55°C, waardoor de aroma’s optimaal behouden blijven bij het serveren. Het S-model biedt ruimte voor 5 koffiekopjes of 4 cappuccinokopjes, de grotere versie heeft 2 schuiven met elk 6 koffiekopjes of 4 cappuccinokopjes voor passagiers.

Met de bonenreservoirverlenging heb je direct de dubbele standaardinhoud (1 kilogram). Dat is een mooi pluspunt voor wie de Jura X6 op volle kracht wil laten draaien.

Voor het afrekenen van koffie uit dit apparaat heb je de Jura slimme betaalbox en muntvanger nodig. Je gebruikt ze in combinatie met de Smart Connect accessoire, die een draadloze verbinding tot stand brengt. De prijs per koffiedrank stel je eenvoudig zelf in en houdt een oogje in het zeil via de dagteller van de app.

Een koffiezetapparaat is een apparaat waarmee je koffie kunt zetten. Je hebt volautomatische en halfautomatische machines. Maar zo’n koffiemachine is zeker niet altijd elektrisch.

Corona veilig

De Jura X6 is ook te bestellen met je smartphone. Op deze manier mag de machine niet worden aangeraakt. Je zet het kopje neer, je pakt je smartphone, opent de Jura-app en je kiest je koffie. Deze toepassing maakt de machine niet alleen coronabestendig en veilig. Met de app kun je ook je eigen koffievoorkeuren en favorieten opslaan op je telefoon. In de app is het wijzigen van onder andere de koffiesterkte en het watervolume kinderspel.

Koffiedranken: Zwarte koffiespecialiteiten voor de liefhebber

Met de Jura X6 zet je de lekkerste zwarte koffiespecialiteiten, zoals espresso. Espresso is een koffiemethode waarbij water onder hoge druk door gemalen koffie wordt geperst. In het Italiaans betekent espresso letterlijk “onder druk” of “uitgedrukt”. Het is een koffie die in balans is…

Een ristretto is een vloeibare koffie met een dikke textuur en een intensere smaak dan een normale espresso. Met 15 tot 20 ml in het kopje drink je een ristretto in één slok. De levertijd is korter. Bovendien kun je ook gemakkelijk een kan met koffiesmaak zetten, perfect voor een gemakkelijk samenzijn.

Ideaal voor op de werkvloer

Zoals gezegd is de Jura X6 geschikt voor zo’n 2400 kopjes koffie per maand. Deze espressomachine is ideaal voor een klein tot middelgroot kantoor, kantine of zelfs een restaurant. Naast de snelheid is de lancering de enige extra toegang die ook nuttig kan zijn in een tank. Je hebt een speciale sleutel nodig om hem te openen. Dit voorkomt dat iemand de machine op deze manier kan configureren. Maar u kunt het veiligheidsslot ook uitschakelen.

Om het verbruik in de gaten te houden, kun je in het menu een dagteller oproepen. Merk je dat er een enorm verbruik is, overweeg dan om het grotere bonenreservoir aan te schaffen. verhoog je capaciteit tot 1000 gram. Ook is het mogelijk om de te zetten koffie te betalen, dankzij de Jura slimme betaalbox en aangevuld met het Jura muntmechanisme. Meer informatie hierover vindt u in de rubriek “Extra accessoires”

Voor-en nadelen van de Jura X6

  • Maak twee koekjes tegelijk
  • Voorzien van de nieuwste technologie, zoals P.E.P., I.P.B.A.S. en Aroma G3-molen
  • Ruim waterreservoir, ook aan te sluiten op de waterleiding
  • Eenvoudige bediening
  • De koffiemachine niet meer nakijken
  • Je hoeft de machine niet aan te raken = Corona safe

Jura X6 professionele koffiemachine prijs

Een Jura X6 kost 2.399 euro. Het is een duurzame aankoop, maar de lange houdbaarheid en natuurlijk de superieure smaak maken het zeker de moeite waard om te kopen.

Koffie op het werk wordt door velen gedownload. Het belang van goede koffie is onmiskenbaar. Consumenten besteden meer tijd en geld aan het uitvoeren van hun ultieme koffiemoment.

Verschil Jura X6 en Jura WE6

De Jura X6 en de Jura WE6 lijken qua ontwerp op elkaar, maar verschillen in capaciteit. Zet je de WE6 bijvoorbeeld gemiddeld 900 kopjes koffie per maand, zet je de X6 zet ongeveer 2400 kopjes. De X6 leent zich alleszins voor een middelgroot kantoor. Houd er ook rekening mee dat de X6 iets groter en steviger is dan de WE6.

Qua functionaliteit zijn deze koffiemachines vrijwel hetzelfde. Twee echte verschillen komen voort uit de vacuümreinigingstechnologie die bij de X6 wordt geleverd en presenteren de

mogelijkheid om een ​​karaf koffie te zetten met de X6. Ten slotte kan de X6 ook worden uitgerust met een extra grote graantank, wat bij de WE6 niet mogelijk is. Over het algemeen kun je de Jura X6 zien als een verbeterde versie van de WE6.

Jura X6 versus Jura X8

In wezen zijn de Jura X6 en Jura X8 dezelfde machines, met als enige verschil dat de X8 ook is uitgerust voor zuivelspecialiteiten. De X8 heeft een volledig gevuld melksysteem wat uitloopt in een praktische, in hoogte verstelbare combi-uitloop. Maak je naast de traditionele zwarte koffie ook cappuccino. Cappuccino is de favoriete koffiedrank van Nederlanders. Het is het samenspel van koffie, volle melk en melkschuim. deze koffiedrank wordt overal elders geserveerd.

De caffè latte wordt bij in de cafés besteld in de vorm van een latte. Een caffè latte is een espresso met hete gestoomde melk. De melk wordt dus niet opgeschuimd en er zit weinig of niets op de caffè latte.
s in mat wit. Qua capaciteit zijn de twee koffiemachines gelijk, met een advies van 2400 koppen koffie per maand.

De Jura X6 uitbreidingsmogelijkheden gelden ook voor de X8. Denk maar aan het grotere bonenreservoir en betaalmodule. Ook vind je in de X8 alle functies en technologieën van de X6, zoals de Stofzuigtechnologie en de kan-functie. Conclusie: Bent u op zoek naar een betrouwbare volautomaat voor op kantoor die ook melkspecialiteiten bereidt? Dan komt u uit op de Jurassic X8.

De Jura X8 is een volautomatische koffiemachine die superieure kwaliteit biedt voor zowel zwarte koffie als melkbereidingen. Dankzij de grote tanks is de X8 ideaal voor kleine tot grote kantoorpanden.


Superpress

Superpress is een intiatief van OstMan International BV met als doel zoveel mogelijk kennis te delen en andere de kans te geven ook hun kennis te delen.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Online marketing door SEO vrienden