» Home » Gezondheidszorg en maatschappelijke dienstverlening » De voordelen van een personal trainer

De voordelen van een personal trainer

by Superpress

De voordelen van een personal trainer lopen nogal uiteen, de opties die personal trainers hebben zijn eindeloos en het zijn echte kenners van het vak fitness, lichaam en gezondheid. Benieuwd naar de voordelen van een personal trainer? Lees dan gauw verder.

Leren

Een van de belangrijkste redenen waarom iemand een personal trainer zou moeten hebben, is dat ze je kunnen informeren over alle aspecten van gezondheid, fitness en lichaamsbeweging. Kennis is macht en als het gaat om je fitnessdoelen, is een goed begrip van wat je nodig hebt om die doelen te bereiken, ongelooflijk krachtig.

Jouw personal trainer kan je helpen om verder te leren hoe je voeding een rol speelt in je fitnessreis, welke oefeningen op welke spieren zijn gericht, de juiste trainingsvorm en nog veel meer. Als je voor al je vragen je kunt wenden tot een fitnessprofessional in plaats van tot Google te wenden, krijg je gedetailleerde, goed opgeleide en gepersonaliseerde antwoorden die je zullen helpen slagen.

Verbeteren van vorm

Het is van onschatbare waarde om een ​​opgeleide personal trainer naast je te hebben om de juiste houding en techniek te demonstreren. Een personal trainer zorgt ervoor dat cliënten de oefeningen correct en efficiënt uitvoeren, om de resultaten te maximaliseren.

Een goede vorm bij het uitvoeren van oefeningen is ook essentieel om het risico op blessures te verminderen. Elk jaar raken veel mensen ernstig gewond door het uitvoeren van oefeningen waarvoor ze niet zijn opgeleid, en dit kan hun gezondheid en fitheid gedurende lange tijd beïnvloeden. Als iemand getraind is in het uitvoeren van bepaalde taken, zal het risiconiveau aanzienlijk worden verminderd en de effectiviteit van je fitnessroutine toenemen.

Hoewel sommige mensen misschien slechts kleine aanpassingen nodig hebben aan bepaalde oefeningen waarvan ze niet wisten dat ze verkeerd uitvoerden, moeten sommige mensen misschien helemaal opnieuw beginnen; het leren van de basis en het ontwikkelen van de kennis en het zelfbewustzijn om hun vorm te overwegen. Hoe dan ook, jouw persoonlijke trainer kan bepalen wat je nodig hebt en zal het voortouw nemen.

Persoonlijke doelen

Iedereen is anders, en dat betekent dat ieders capaciteiten en eisen anders zijn als het om sporten gaat. Dit kan van alles zijn, van proberen te herstellen na een oude blessure, tot het hebben van een fobie die van invloed kan zijn op waar of hoe je traint. Als je bijvoorbeeld een oude knieblessure hebt die geopereerd moest worden, maar sindsdien niets hebt gedaan om de spieren weer op te bouwen of de mobiliteit te verbeteren, dan heb je andere oefeningen en doelen nodig dan een atleet die traint om een marathons. Dit is waar de ervaring van een personal trainer een enorm verschil kan maken voor jouw trainingsprogramma.

Realistische doelen voor de lange termijn

Veel mensen die beginnen met trainen, verwachten hun doelen meteen te bereiken, of dat nu bijvoorbeeld gewichtsverlies, verbeterde kernkracht of meer kracht in het algemeen is. Maar deze dingen kosten tijd; Als je doelen niet realistisch zijn, raak je gemakkelijk ontmoedigd als je ze niet meteen hebt bereikt.

Een personal trainer helpt je niet alleen om realistische doelen te stellen die je kunt bereiken (als je je best doet natuurlijk), maar ze kunnen je ook op het goede spoor houden om die doelen te bereiken. Als het bijvoorbeeld je doel is om voor de zomer een ‘bikinilichaam’ te krijgen, gaat het er niet alleen om een ​​maand lang 100 crunches per dag te doen om je buikspieren te trainen.

Het gaat over het veranderen van je dieet om het juiste voedsel te eten, het combineren van cardio en gewichten om de juiste spieren te trainen, en het bepalen van een tijdsbestek waarin dit kan worden bereikt.

Efficiënt te werk gaan

Personal trainers weten dat er meestal twee soorten mensen naar de sportschool gaan:

1. Degenen die naar binnen dwalen, brengen 10 minuten door op de ene machine en glijden dan langzaam over naar de andere, voordat ze halfslachtig bicep-krullen proberen voor vijf herhalingen en dan naar buiten lopen.

2. Degenen die een plan in gedachten hebben en de machines raken met een doel. Ze hebben over het algemeen een vast aantal herhalingen in sets van twee of drie, en ze weten precies wat ze op elke machine doen.

Als je bent zoals persoon nummer 1 (wat de meesten van ons zijn wanneer we aan onze fitnessreis beginnen!), zal je persoonlijke trainer je kunnen helpen om persoon 2 te worden, met een plan voor elke sessie, zodat er geen tijd is verspild.

Als je meer op persoon 2 lijkt, kan je personal trainer bepalen welke veranderingen er moeten worden aangebracht om je training naar een hoger niveau te tillen en ervoor zorgen dat je jezelf uitdaagt om het meeste uit elke sessie te halen.

Ongeacht de tijd die je beschikbaar hebt om te trainen of het niveau waarop je traint, een personal trainer kan je de juiste tools en planning bieden om je te helpen je resultaten elke keer weer te maximaliseren.

Een PT-plan met voedingsbegeleiding

Bij het behalen van hun Certificaat III in Fitness moet elke student een module over voeding voltooien en hoe dit de fitness kan beïnvloeden. Personal trainers die hun Certificaat IV in Fitness hebben behaald, moeten vervolgens aanvullend werk op het gebied van voeding doen, en een aantal personal trainers volgt ook een vervolgopleiding door een aparte cursus Voedingscoach te volgen.

Door te kiezen voor een personal trainer die een specifieke voedingsvoorlichting heeft gevolgd, weet je dat zij het juiste voedingsadvies geven om jouw doelen te bereiken.

Dit zijn niet de enige voordelen van een personal trainer. Bekijk de website van Coach Max voor meer informatie.

You may also like

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Online marketing door SEO vrienden