» Home » Onroerend goed » Jura WE8 dark inox

Jura WE8 dark inox

by Superpress

Jura WE8 is het complete plaatje voor een elektrisch koffie apparaat

De Jura WE8 is de professionele koffiemachine als je op zoek bent naar een volautomatische koffiemachine voor gebruik in een klein kantoor. Dit prachtige apparaat zet de lekkerste koffie en kan zelfs melkspecialiteiten zetten. Een prima apparaat voor veelvuldig gebruik, en het zetten van een heerlijk kopje koffie is ook nog eens heel eenvoudig. Koffie op het werk wordt zo een beleving, zeker in combinatie met de juiste koffiebonen en de juiste machine-instellingen. Letterlijk alles weten over de Jura WE8 dark inox? Lees dan snel verder!

Het aanbevolen aantal kopjes per dag per Jura WE8 dark inox ligt rond de 30. Houd hier dus rekening mee bij de aanschaf, Jura zegt dat het geschikt is voor een kantoor met maximaal 15 personen, maar dan kun je niet maar twee kopjes per dag bereiden. Drink je meer koffie op kantoor, dan raden we je aan een ander model te kiezen. Bijvoorbeeld de Jura X8! De WE8 is eenvoudig in gebruik en ook te bedienen met een app. Hieronder bespreken we de belangrijkste features in detail.

Daarnaast is deze machine te gebruiken met een smartphone, wat de machine ‘corona proof’ maakt.

Design

Zoals je van de Jura gewend bent is ook de WE8 dark inox een prachtige machine. Het toestel is zwart met mooie chromen details. De strakke lijnen en eenvoudige uitstraling maken deze volautomaat een goede aanwinst voor elke keuken. Het scherm is voorzien van knoppen, omdat alles donker is, is het erg elegant. Dankzij de voldoende grote watertank is de machine iets groter dan een gemiddelde volautomaat, maar daardoor erg handig in gebruik op kantoor.

Makkelijk in gebruik

Wanneer een koffiemachine op kantoor staat en dus door veel verschillende mensen wordt gebruikt, is het fijn dat hij lekker makkelijk in gebruik is. Gelukkig is dat bij dit toestel geen probleem. Met een druk op de knop zet je een heerlijk kopje koffie. En als u een zuivelspecialiteit wilt, hoeft u alleen maar de melkslang aan te sluiten. Op het scherm zie je precies welke dranken je kunt zetten en zwarte koffie kan in paren gezet worden.

Pulse extractie proces (P.E.P.)

Ook het “persen” van water door de koffie gebeurt op een bijzondere manier. Het is geen vloeiende beweging, maar een spannende. Hierdoor is het contact tussen de koffie en het water langer, waardoor je een sterker aroma in de koffie krijgt. Ook de crèmelaag wordt mooier.

Verstelbaar

Dankzij de verstelbare tuit van de WE8 blijft de machine lang schoon, er komt minder spatten uit de beker. Maar deze verstelbare koffie-uitloop zorgt ook voor een smaakvollere (zwarte) koffie, aangezien het zorgt voor een beter laagje room als je de uitloop bij het kopje plaatst. Dit komt doordat er minder luchtbellen binnenkomen, waardoor de luier er mooi, sterk en stevig uitziet.

Koffie met melk

Het grote verschil tussen de Jura WE6 en de WE8 is dat de WE8 zuivelspecialiteiten kan maken. Het is heel eenvoudig om te doen, plaats de melkslangen gewoon in een melkpak of speciale melkbeker. Ook de melksoort verander je eenvoudig. Als je bijvoorbeeld plantaardige melk wilt, kun je havermelk proberen, die schuimt het beste.

De soorten zuivelspecialiteiten die je kunt maken zijn espresso macchiato, latte macchiato, flat white en cappuccino. Veel variatie, dus voor ieder wat wils. Het melkschuim is heerlijk, bijna alsof een barista het voor je opschuimt.

Het ideale accessoire is de Cool Control. Zo wordt de melk op temperatuur gehouden, aangesloten op de machine en wordt aangegeven wanneer de Cool Control leeg is.

Water reservoir

Ook de watertank is aan de grote kant, namelijk 3 liter. Zo zet je de hele dag koffie zonder bij te hoeven vullen. Heel praktisch op kantoor. Het water moet ook vers uit de kraan komen, anders gaat het muf smaken. Het verdient daarom de voorkeur om het elke ochtend te verversen, om de dag met vers water te beginnen.

Als je geen zin hebt om vaak te ontkalken, kun je een waterfilter in het reservoir plaatsen. Hierdoor wordt een groot deel van het water gefilterd en ontkalkt. Hierdoor hoef je minder vaak te ontkalken. Wij raden u aan dit te doen. We raden u ook aan om het waterfilter te vervangen als de machine daarom vraagt. Het zorgt er ook voor dat de smaak van je koffie optimaal blijft.

Koffiebonenreservoir

Met het bonenreservoir van 500 gram kun je wel even aan de slag, dus ideaal voor op kantoor. Het is ook meer dan genoeg voor 30 kopjes per dag. Je wilt niet dat de koffiebonen te lang in de machine blijven zitten, want dan verouderen ze en smaken ze muf. Bovendien gaan er veel aroma’s verloren als de koffiebonen niet in een luchtdichte, donkere zak worden bewaard. Het is het beste om de bonen elke dag te vervangen.

In het koffiebonenreservoir zit ook een klein bakje waar je voorgemalen koffie in kunt doen. Dit is handig als iemand soms cafeïnevrije of gewoon een ander merk koffie wil.

Ook raden wij af om in deze mooie machine geen supermarktbonen te gebruiken, dat zou alleen jammer zijn. Supermarktbonen zijn oud bij aankoop en zullen muf smaken. Je kunt het beste naar een speciaalzaak gaan of je favoriete café, deze hebben vaak verse bonen die het lekkerst zijn. Zo weet u zeker dat u het maximale uit uw machine haalt. Ook op onze website kunt u lekkere koffiebonen bestellen!

You may also like

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Online marketing door SEO vrienden