» Home » Gezondheidszorg en maatschappelijke dienstverlening » Pose running: waarom en hoe?

Pose running: waarom en hoe?

by Superpress
Pose running

Pose Running is de hardlooptechniek die je hardloopprestaties verbetert. Bovendien verklein je de kans op blessures en verbeter je je hardloopprestaties met een goede looptechniek. De “Pose methode van hardlopen” leent zich hier uitstekend voor.

Wat is Pose running?

Het is een methode waarbij je tijdens het hardlopen leert het lichaam op een zo natuurlijk mogelijke (=gezonde) manier aan te spreken. Je zorgt er onder andere voor dat de landing zo min mogelijk remt, je zorgt voor een goede houding en een juiste cadans (hoge cadans) speelt een belangrijke rol. Investeren in deze minder veeleisende manier van hardlopen is de moeite waard voor elke atleet die in zijn sport te maken krijgt met hardlopen en vooral voor de atleet die regelmatig geblesseerd raakt.

Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat het de belasting van de knie zelfs met 50% vermindert. Door de racestijl te veranderen (via de “Pose methode”) zijn de klachten eindelijk verbeterd. De hardloopmethode is ideaal voor sporters die op zoek zijn naar een meer natuurlijke loopstijl waarbij blote voeten en/of minimalistische schoenen (na een periode van gewenning en versterking van de voeten) traditionele schoenen vervangen voor demping. De methode wordt wereldwijd gebruikt en in de snel groeiende CrossFit community is het dé methode om leden te leren hoe ze beter kunnen hardlopen. Coach Max erkent deze wereldwijd populaire running method. Mede hierom en mijn passie voor de sport, geef ik les over pose running.

Waarom Pose running?

Pose Running zorgt ervoor dat je minder snel geblesseerd raakt tijdens het hardlopen. Hardlopen is de meest blessuregevoelige sport ter wereld. Mensen lopen zonder warming-up, zonder trainer, te lange bochten, shin splints, knie-, heup- en/of rugklachten kunnen optreden. Bij Pose Running staan ​​je voeten minder lang op de grond, tikken je voeten minder hard op de grond en land je op de voorvoet. Er zit meer demping in. Als deelnemers op hun hielen landen, worden uw oefeningen twee keer toegepast op uw knie- en heupgewrichten. Bovendien maakt Pose Running gebruik van de zwaartekracht om vooruitgang te boeken in het gebruik van spierkracht. Je valt voorover, je werkt zelf niet vooruit.

Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat het de belasting van de knie zelfs met 50% vermindert.

Coach Max

Aarzel bij twijfel niet en neem contact op met Coach Max over de mogelijkheden voor jouw profiel. Coach Max biedt diverse cursussen en trainingen aan omtrent personal training. Pose Running is één van de technieken waar Coach Max in gespecialiseerd is!

You may also like

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Online marketing door SEO vrienden