» Home » Cultuur en sport » Geschiedenis van watch winders?

Geschiedenis van watch winders?

by Superpress

Watch winders zijn apparaten dat automatisch draait, horloges om ervoor te zorgen dat hun stroomreserve niet afbreekt. Maar eerst, voordat we verder gaan, een beetje geschiedenis over automatische horloges …

De geschiedenis (en wetenschap) van watch winders

Automatische horloges dateren terug tot 1776 toen Abram Louys Perrelet, de oudste van de kerk. Het eerste praktische watch winder (of horloge opwinder) horloge in Le Locle, Swizterland, maakte. Ongelooflijk, de essentie van hoe deze prachtige timing machines werk is helemaal niet veranderd in de afgelopen eeuwen. In principe draait een gewicht onder de kroon met de bewegingen van de drager. Dit gewicht is verbonden met een draaiveer die alleen in één richting van de ingang kan draaien. En in de tegenovergestelde richting van de uitgang kan draaien. De uitgang van de lente voedt in het horlogemechanisme, dat een constante kracht in een discrete stapbeweging transformeert.

Hoe werken watch winders?

Watch winders hebben verschillende manieren van rotatie, waaronder snelheid, richting en rusttijd. Al drie zijn belangrijk. Snelheid heeft een directe en kwadratische correlatie met interne mechanische horlogespanning – te weinig. Het horloge zal energie sneller verliezen dan het geoogst is; Te snel en overwinnen en verzwakking van het mechanisme zal waarschijnlijk voorkomen. Richting is belangrijk omdat sommige automatische horloges alleen energie verzamelen in één rotatierichting.

Watchwinders worden meestal gevoed door elektriciteit via een kabel en een AC / DC-transformator. Magnetische energie verzending is niet mogelijk, aangezien het magnetisch veld waarschijnlijk de horloge mechanica waarschijnlijk zal storen. Sommige bieden batterijen, maar dat verhoogt het gewicht van de watchwinders en vereist ook periodiek herlaadden.
Waarom zijn watch winders belangrijk?
De reden dat jij watch winders nodig zou moeten hebben, omdat ze onder andere goed zijn als gespreksstarters. Plaats een paar van je tijdstukken op een watch winder in je woonkamer of bureau. En zeker weten dat je de aandacht en nieuwsgierigheid vestigen op je collectie … inclusief je watch winder.

Zie ook andere blog’s zo als: http://www.superpress.eu/heb-ik-een-watchwinder-nodig/.

Gegevens

Website
Google+
Facebook

Watch-Winders

You may also like

1 comment

Watchwinders waarom heb je ze nodig? Watchwinder-123 vindt een winder 29 mei 2017 - 14:11

[…] Rolex eeuwige bewegingen ontwikkelde, werden alle horloges met de hand gewonden. Vandaag hebben de meeste moderne horloges een eeuwige […]

Reply

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Online marketing door SEO vrienden