» Home » ICT, media en communicatie » Refurbished Dell Laptop kopen, wat is belangrijk?

Refurbished Dell Laptop kopen, wat is belangrijk?

by Max Prinsze
omslag foto refurbished Dell laptop

De laatste jaren is het kopen van Refurbished Dell laptops erg populair geworden. Mensen kiezen steeds vaker voor refurbished apparaten in plaats van tweedehands aanbiedingen van particulieren. Dat is niet zonder reden, want refurbished producten bieden een overvloed aan voordelen. In tegenstelling tot een tweedehands artikel, waarbij je er maar op moet vertrouwen dat het doet wat het moet doen. Bij een refurbished Dell laptop kun je rekenen op garantie en weet je altijd in welke staat het product verkeert. Bovendien is een refurbished Dell laptop vaak goedkoper dan een nieuwe als je de juiste selecties maakt.

Ondanks het grote aantal opties op het internet is de aankoop van een refurbished Dell laptop niet zo eenvoudig als het lijkt. In dit bericht van superpress.eu leren we je waar je op moet letten, zodat je de best mogelijke beslissingen kunt nemen.

  1. Vergelijk met de prijzen van nieuwe laptops
  2. Houd rekening met de garantie
  3. Verdiep je in de staat van de refurbished laptop
  4. Conclusie

1. Vergelijk de prijzen van refurbished Dell Laptops met die van nieuwe laptops

Meestal kiest men voor refurbished of gebruikte toestellen om geld te besparen. In de meeste gevallen krijg je ook een financieel voordeel. Dit is echter niet altijd het geval. De technologie gaat razendsnel vooruit. Elk jaar komen er een groot aantal nieuwe laptops uit. Deze zijn steeds afgestemd op de nieuwe informatie die ze op dat moment hebben verzameld. Wanneer er nieuwe laptops worden gelanceerd, zal de prijs van oudere versies dalen. Refurbished laptop verkopers baseren hun prijzen vaak op de oorspronkelijke aankoopprijs. Als de laptop meer dan vijf jaar oud is, is het waarschijnlijk dat hij gloednieuw in de winkel kan worden gekocht voor dezelfde (of zelfs goedkopere!) prijs. Dan is de beslissing natuurlijk snel genomen.

Als gevolg daarvan moet je overwegen of het kopen van een refurbished Dell laptop echt gunstig voor je is. Als je de huidige prijzen bekijkt, kun je bepalen welke optie de beste is. Gelukkig zijn er veel refurbished Dell laptops om uit te kiezen, waardoor je vaak budgettair voordeel hebt. Vergelijken, vergelijken en nog eens vergelijken dus!

2. Houd rekening met de garantie

Alle verkopers van refurbished laptops geven garantie. Dit betekent echter niet dat de lengte van de garantieperiode overal hetzelfde is. Sommige bedrijven geven maar 6 maanden garantie, terwijl andere zelfverzekerd beweren dat je na twee jaar nog mag terug komen. Uiteraard is dit niet alleen afhankelijk van de leverancier, maar ook van de leeftijd van de refurbished laptop.

Bij gereviseerde laptops is het vaak moeilijker om je aan de wettelijke garantietermijn te houden. Volgens de wetgeving heb je recht op een bepaalde garantieduur die afhankelijk is van de verwachte levensduur van het product. En hoewel de levensduur van nieuwe apparaten gemakkelijk te voorspellen is, is het schatten van de levensduur van gereviseerd apparatuur veel complexer. Een product dat al eerder is gebruikt, zal minder lang meegaan. Je kunt ook de oorspronkelijke leeftijd van de laptop niet als referentie gebruiken omdat de laptop volledig is gereviseerd. De wettelijke garantieperiode is dan ook zo kort mogelijk, en elke leverancier heeft de mogelijkheid om deze te verlengen.

Het is ongetwijfeld voordelig om de verschillende oplossingen te vergelijken. Je kunt er zeker van zijn dat je op deze manier het beste koopje krijgt.

3. verdiep je in de staat van de refurbished laptop

Specialisten inspecteren en restaureren alle gereviseerde Dell laptops grondig. Op deze manier krijg je een laptop die technisch zo goed als nieuw is. Houd er wel rekening mee dat er vaak duidelijke gebruikssporen aan de buitenkant te zien zijn. Vraag jezelf dus af of je blij zou zijn met een laptop met veel gebreken. Is het antwoord toch nee? Dan is het van cruciaal belang dat je meer te weten komt over de uiterlijke staat van de refurbished Dell laptop. Op die manier weet je precies wat je in huis haalt.

goede uiterlijke staat van de gereviseerde Dell laptop
goede uiterlijke staat van de gereviseerde Dell laptop

4. Conclusie

Een refurbished Dell laptop koop je dus niet zomaar. Er zijn een aantal belangrijke zaken waar je op moet letten wanneer je overweegt een refurbished Dell laptop aan te schaffen. Is het prijs technisch wel een goede keuze? Hoe zit het met de garantie? Wat weet je van de uiterlijke staat van het gereserveerd product? Klinkt dit allemaal als te veel gedoe voor je en besteed je het uitzoeken van een goede refurbished Dell laptop liever uit? Neem dan eens contact op met 072-PC.nl via de onderstaande knop!

You may also like

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Online marketing door SEO vrienden