» Home » Uncategorized » 9 manieren om het bereik van je mobiele telefoon te verbeteren

9 manieren om het bereik van je mobiele telefoon te verbeteren

by Superpress

Mensen zijn steeds meer ‘mobiel’, en dan bedoelen we het gebruik van de mobiele telefoon. We bellen, Whatsappen en internetten. We versturen mails, lezen het nieuws en spelen online spelletjes. Er is dan ook niks vervelender dan wanneer je geen bereik hebt met je mobiele telefoon, waardoor je nagenoeg niks kunt. Wanneer je een slecht telefoon signaal hebt, zul je merken dat:

  • Je niet goed kunt bellen
  • Mobiel internetten bijna onmogelijk is
  • Je geen mails kunt versturen
  • Whatsappjes sturen een eeuwigheid duurt
  • Je niks kunt oploaden op social media

Waarom heb ik geen of zwak mobiele telefoon signaal?

Ik hoor je al denken.. “Ik betaal veel geld voor mijn maandelijkse abonnement, en nóg ben ik de dupe van de slechte dekking bij de provider..”.

Providers moeten inderdaad een bepaald percentage van Nederland kunnen dekken, laat zeggen 95%. Dit kunnen ze enkel buitenshuis garanderen. Niet heel Nederland is gedekt. Dit heeft te maken met onbewoonde delen waar geen zendmasten staan, of bosrijke gebieden waar het mobiele telefoon signaal zwak is.

Het grootste probleem ligt bij de nieuwbouw woningen en kantoren. Vaak komt het voor dat het mobiele bereik buiten je huis of kantoor nog prima is. Daarnaast kun je bij het raam ook nog wel bellen. Echter valt het signaal volledig weg wanneer je naar binnen loopt. Dit heeft te maken met een te goede constructie, het pand is té goed geïsoleerd. Er ontstaat een soort Kooi van Faraday waardoor en weinig tot geen signaal binnendringt. Erg vervelend wanneer je thuis werkt of je verkopers onbereikbaar zijn voor klanten.

Maar niet alleen nieuwbouwpanden zijn slecht mobiel bereikbaar. Zoals gezegd komt dit ook voor in bosrijke gebieden. Aangezien deze gebieden minder druk bewoon zijn, staan hier vaak al minder zendmasten. Daarnaast absorberen bomen het mobiele signaal sterk, waardoor er geen signaal ontvangen wordt. We zien dan ook dat het signaal vaak zwak is in een vakantiewoning of op campings in de bossen. Denk daarbij aan de duingebieden en de Ardennen.

8 manieren om het bereik van je mobiele telefoon te verbeteren

Hieronder volgen 8 manieren om het mobiele bereik binnen je woning, kantoor of loods te versterken. Lossen deze tips de problemen niet op? Neem dan contact op met GSM-Repeater-Shop, specialist op gebied van mobiele bereikbaarheid.

1) Verwijder obstructies

Je mobiele telefoon en de zendmast van je provider staan constant met elkaar in verbinding. Wanneer beide vrij zicht hebben, is de verbinding het beste. Wanneer iets tussen beide staat, ontstaat er ruis. Vergelijk het met twee mensen die met elkaar aan het praten zijn. Zodra er een muur tussen staat, kun je elkaar een stuk minder duidelijk horen. Enkele tips om dit te voorkomen:

  • Ga bij het raam of buiten staan
  • Zorg dat er geen ijzer of staal tussen jou en de zendmast aanwezig is
  • Ga omhoog, des te hoger je bent, des te beter het mobiele signaal

Tot slot kan het weer invloed hebben om het mobiele bereik. In dat geval zit er niks anders op dan te wachten op beter weer…

2) Zoek de dichtstbijzijnde zendmast

Wanneer je weet waar de dichtstbijzijnde zendmast staat, weet je uit welke richting het signaal komt. Door je in deze richting te begeven, verbetert het signaal.

Er zijn een aantal manieren waarop je er achter kunt komen waar de zendmast staat, bijvoorbeeld:

Het telefoon signaal wordt in Open Signal aangegeven in dBm waarde. Des te hoger dit getal, des te zwakker het GSM signaal van uw mobiele telefoon is.
Onderstaand een overzicht van de signaalsterktes.

  • -113 t/m -107: Te laag voor een betrouwbare connectie
  • -105 t/m -101: Marginaal ontvangst
  • -99 t/m -93: Redelijk ontvangst
  • -91 t/m -83: Goed ontvangt
  • -81 t/m -65: Zeer goed ontvangst
  • -63 t/m -51: Te veel ontvangst, gebruik signaalverzwakker

Tip: ‘GSM signaal meten iPhone‘ – lees hier hoe je het signaal kunt meten met een iPhone

3) Zorg er voor dat je batterij vol is

Je mobiele telefoon is met veel dingen tegelijk bezig. Dit vreet energie. Wanneer het signaal zwak is, moet de telefoon constant opnieuw verbinding maken met de zendmast. Hierdoor gaat de batterij van de telefoon snel leeg. Zorg er dus voor dat je altijd met een opgeladen telefoon op pad gaat. Wanneer je telefoon bijna leeg is, zal het moeilijker worden om een goede verbinding te maken met de zendmast. Zet je telefoon in dat geval op de bespaarmodus.

Daarnaast kun je de helderheid flink naar beneden zetten. Ook het uitzetten van bluetooth zorgt er voor dat de batterij langer meegaat. Verder enkele tips welke kunnen helpen:

  • Sluit onnodige en ongebruikte apps aan die op de achtergrond werken
  • Zet de push notificaties uit
  • Update naar de nieuwste firmware
  • Houd de telefoon weg van extreme temperaturen

4) Blokkeer uw mobiele telefoon antenne niet

Vroeger hadden telefoons een externe zender om het signaal op te vangen, een soort spriet op het mobieltje. Tegenwoordig is de ontvanger ingebouwd. Wanneer je je smartphone vasthoudt, dek je als ware de ontvanger af. Zorg er dus voor dat je je mobieltje in verticale stand vasthoudt en niet je hele hand om de telefoon vouwt.

Des te ‘vrijer’ het zicht van de ontvanger is, des te beter zal het telefoon signaal zijn dat deze ontvangt.

5) Vermijd drukke plaatsen

Een zendmast kan in principe best veel gebruikers tegelijkertijd aan. Echter, wanneer er té veel mensen tegelijk gebruik maken van een zendmast, kan deze overlopen. Hierdoor wordt het signaal per gebruiker minder. Voorbeelden van dergelijke situaties zijn festivals, voetbalstadions en natuurlijk oud en nieuw om 00.00 uur. Op deze plaatsen / momenten zul je merken dat het signaal niet goed is, of dat er überhaupt geen verbinding gemaakt kan worden.

Vermijd dus drukke plaatsen of zorg er voor dat je je mobieltje niet nodig hebt wanneer je je hier bevindt. Uiteraard, makkelijker gezegd dan gedaan.. 😉

6) Gebruik het Wifi-netwerk in plaats van mobiele frequenties

Tegenwoordig is het voor een enkeling mogelijk om over wifi te bellen. Bellen via wifi betekent dat je gebruik maakt van wifi om verbinding te maken, in plaats van via het 3G of 4G netwerk. Handig bijvoorbeeld wanneer er binnenshuis geen mobiel netwerk beschikbaar is. Bijvoorbeeld in goed geïsoleerde huizen. Wifi bellen zorgt dan voor betere bereikbaarheid en een stabielere verbinding.

7) Stap over naar een andere provider

Bij tip 2 ben je bekend geworden met jet Antenneregister. Deze site laat zien waar de dichtstbijzijnde zendmasten staan. Door hier te bekijken welke provider dicht in de buurt een zendmast heeft staan, weet je welk signaal je sterk kunt ontvangen. Bijvoorbeeld.. je hebt een abonnement bij T-Mobile en een slecht bereik met je mobiele telefoon. Op de website van het Antenneregister zie je dat de zendmast van T-Mobile behoorlijk ver staan (3,0 km). De zendmast van KPN staat wél dichtbij (1,0 km). Het overstappen naar KPN kan een oplossing zijn. Het is slim om eerst het signaal te testen met een KPN abonnement, bijvoorbeeld van je partner, vrienden of buren.

8) Installeer een GSM versterker

Uiteraard kun je ook zelf de problemen oplossen wanneer de provider niets voor je kan betekenen. Wanneer je na bovenstaande tips nog steeds slecht bereikbaar bent binnen je woning of kantoor, dan biedt een GSM versterker uitkomst. Een GSM versterker werkt met een buitenantenne, binnenantenne en coaxkabel. Met behulp van een buitenantenne ontvang je het signaal buiten op. De GSM versterker versterkt dit signaal, waarna de binnenantenne het telefoon signaal binnen uitzendt.

Let wel, een GSM versterker helpt alleen wanneer je buiten een béétje signaal ontvangt. Van géén signaal wél signaal maken is moeilijk.

9) Schakel GSM-Repeater-Shop in!

GSM REPEATER SHOP helpt u graag bij het versterken van het GSM signaal in uw pand. Zo kunnen wij op basis van het adres de zendmasten lokaliseren. Daarnaast kunnen wij met behulp van een plattegrond de locatie(s) van de binnenantenne(s) adviseren. Op de website van GSM-Repeater-Shop vindt u verschillende modellen om het signaal te versterken. We begrijpen dat deze materie ingewikkeld kan zijn. Mocht u hulp nodig hebben bij het uitzoeken van de juiste GSM versterken, neem dan contact op voor een gericht en vrijblijvend advies op maat.

You may also like

2 comments

gsm extender slecht of gevaarlijk voor jouw? En wat kan je er aan te doen? 6 juni 2017 - 14:38

[…] lichaam te beïnvloeden. Wanneer een gsm extender is geïnstalleerd wordt het mobiele signaal verbeterd. De succesvolle oproep kan eenvoudig worden aangesloten met een veel minder vermogen van de mobiele […]

Reply
Gsm versterker is er om jouw te helpen aan een goed signaal voor in huis 14 juni 2017 - 16:20

[…] hier een artikel hoe u op 9 makkelijke manieren uw telefoon signaal kunt verbeteren. Voor 2G/3G en […]

Reply

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Online marketing door SEO vrienden