» Home » Advies en consultancy » Vijf tips voor het inschakelen van een incassobureau

Vijf tips voor het inschakelen van een incassobureau

by Superpress
Inschakelen van een incassobureau

Hoewel er slimme manieren zijn om het incassoproces te vermijden, moet u soms een hulp inschakelen van een incassobureau als u toch in de situatie terechtkomt waarbij u schuld moet innen. U moet tenslotte uw bedrijf beheren, het omgaan met achterstallige accounts kan uw middelen, uw tijd en uw geduld opslokken.

Dat gezegd hebbende, niet alle incassobureaus zijn gelijk en niet alle bureaus zijn geschikt voor uw unieke bedrijf. Hier zijn vijf tips voor het inschakelen van een incassobureau en enkele dingen waarmee u rekening moet houden bij het selecteren van een incassobureau tijdens het proces.

Tip 1. Doe onderzoek naar het bureau

Incassobureaus zijn vaak gespecialiseerd in bepaalde gebieden. Sommigen zijn bijvoorbeeld goed in het verkrijgen van fondsen van grote bedrijven, terwijl anderen goed zijn in het werken met kleine bedrijven of thuisbedrijven. Lees, indien mogelijk, meer over het type debiteuren waarmee het incassobureau het vaakst te maken heeft en het soort bedrijven dat ze bedienen. Incassobureau Koning en De Raadt is groot incassobureau dat zich gespecialiseerd heeft op meerdere vakgebieden. Koning en De Raadt is gespecialiseerd in onder andere het innen van schulden.

Tip 2. Ga de regelgeving na

Verschillende plaatsen kunnen verschillende regels voor incassobureaus hebben. Zorg ervoor dat degene die u wilt inhuren gebonden is, een licentie heeft en zich houdt aan de regels. Bovendien is het goed voor u om te weten met wie u samenwerkt. Grote incassobureaus of incassobureaus die al een tijdje bestaan, zijn vaak betrouwbaarder. Als zij namelijk illegale praktijken verrichten, zouden zij al opgedoekt zijn.

Tip 3. Kijk of er een ‘no cure, no pay principe’ geldt

Incassobureaus kunnen niet garanderen dat zij geld voor jou innen. De kosten van een incassobureau vallen in bijna alle gevallen op de schuldenaar. Maar wat nou als de schuldenaar niet betaalt? Dan kunnen de kosten op de rekening vallen van de schuldeiser. Als schuldeiser moet je er dus goed op letten dat een incassobureau te werk gaat met een no cure no pay principe. Als het incassobureau niet instaat is om schulden te innen, wordt het incassobureau ook niet betaald. Hierdoor worden er geen kosten in rekening gebracht voor de schuldeiser. Koning en De Raadt werkt ook met een zogeheten gratis incasso. Neem eens een kijkje wat bij gratis incasso om te kijken wat zij voor u kunnen betekenen.

Tip 4. Zorg ervoor dat het incassobureau een soort verzekering heeft

Hoeveel onderzoek u ook doet, er is altijd een mogelijkheid dat een incassobureau agressieve tactieken toepast of dat de debiteur van mening is dat het bureau te kwader trouw heeft gehandeld. In deze gevallen kan de schuldenaar een rechtszaak aanspannen. Of u de rechtszaak nu wel of niet wint, u wilt er zeker van zijn dat u niet verantwoordelijk wordt gehouden voor het inhuren van het incassobureau. Vraag naar de verzekeringen rondom dit gebied bij uw incassobureau in het onwaarschijnlijke geval dat uw debiteur u beiden voor de rechter daagt. Dit wordt meestal de “Fouten- en verzuimverzekering” genoemd en wordt ter bescherming gehouden door goede incassobureaus.

Tip 5. Vergelijk vergoedingen en onvoorziene kosten

Zodra u een paar incassobureaus heeft gevonden die voor uw bedrijf aan de slag kunnen, is het tijd om naar hun kosten te kijken. Hier moet worden opgemerkt dat de manier waarop de agentschappen hun diensten in rekening brengen heel verschillend kan zijn en dat u de juiste voor u moet kiezen. Enkele veel voorkomende betalingsstructuren zijn als volgt:

– Vaste kosten: directe kosten die over het algemeen worden geassocieerd met kosten voor “pre-incasso” en die over het algemeen vrij laag zijn. Dit pakket wordt over het algemeen aangeboden aan het begin van het incassotraject.

– Contingentie: Dit is de meest typische regeling. De meeste incassobureaus gebruiken een “No cure, No pay”-model en rekenen tussen 25% en 45% van het totale incassobedrag, afhankelijk van rekeninggegevens zoals leeftijd, aantal contactmomenten enzovoort.

Dat gezegd hebbende, het omgaan met debiteuren kan frustrerend, traag en mentaal belastend zijn. Dit kan uw bronnen uitputten. Als u geen andere mogelijkheid heeft, kunt u het beste hulp inschakelen van een incassobureau in plaats van uw debiteur er gewoon mee weg te laten komen om u te betalen.

You may also like

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Online marketing door SEO vrienden